Política 15/05/2013

El PSC anuncia que ha sigut "un error" votar en contra de l'ús preferent del català

Els socialistes expliquen que haurien d'haver votat en contra de la resolució de Ciutadans

Ara
1 min
UN GIR A L'ESQUERRA  Àngel Ros, Núria Parlon, Pere Navarro i Maurici Lucena ahir durant el consell nacional on es va aprovar el programa electoral del PSC.

BarcelonaEl PSC ha argumentat que ha votat per error a favor d'una resolució de Ciutadans que cridava a acatar les sentències del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que anul·laven els reglaments d'usos lingüístics de les diputacions de Lleida i Girona. Aquests reglaments situaven el català com a llengua preferent de l'administració. Fonts del PSC han assegurat que els tres diputats socialistes que formen part de la comissió d'afers institucionals del Parlament –Núria Parlon, Jaume Collboni i Marina Geli– haurien d'haver votat en contra d'aquesta resolució juntament amb CiU, ERC, ICV-EUiA i CUP.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els socialistes haurien comès "un error a causa d'un canvi en l'ordenació dels punts que s'havien de votar a la comissió", segons han explicat fonts del partit a l'ARA i segons un tuit fet amb el compte oficial del partit. El cert, però, és que ha sigut precisament el PSC qui havia demanat aquesta modificació de l'ordre del dia perquè Núria Parlon pogués dirigir-se a la comissió d'empresa i ocupació just després de la votació de la resolució del català.

Sigui com sigui, les fonts socialistes afegeixen que es mantenen en la línia de seguir esgotant les vies legals perquè els reglaments de les diputacions de Lleida i Girona no siguin anul·lats.

stats