ELECCIONS BASQUES
Política 02/09/2012

Patxi López encara confia a guanyar les eleccions basques

El PSE-EE ha escollit per unanimitat l'actual lehendakari per intentar revalidar el càrrec tot i les enquestes adverses

Acn
2 min
El lehendakari Patxi López en una fotografia d'arxiu

BilbaoPatxi López ha sigut proclamat candidat socialista a les eleccions basques del proper 21 d'octubre. El comitè nacional del PSE-EE l'ha escollit per unanimitat en la reunió d'aquest diumenge a Bilbao. Durant el seu discurs –que ha començat en euskera–, López ha manifestat el seu "orgull" per haver sigut lehendakari d'un govern "que tan sols per haver posat fi al terrorisme ja ha valgut la pena". El líder socialista ha destacat que, tot i les enquestes, la seva intenció és guanyar les eleccions i aconseguir revalidar la presidència del País Basc. Els socialistes bascos definiran el seu programa electoral en una conferència política que se celebrarà els propers 22 i 23 de setembre. "Està en joc la igualtat i solidaritat i l'estat del benestar", ha apuntat López d'aquestes eleccions. El PSE és la principal garantia, segons el lehendakari, per mantenir els principals pilars socials davant del "model de retallada del PP, el model de retallades a la basca del PNB o el model de pancarta de Bildu".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La fi del terrorisme d'ETA ha sigut un dels punts destacats del discurs del ja proclamat Patxi López. "Orgull" ha sigut la paraula escollida pel líder socialista per definir la seva tasca com a lehendakari d'un govern "que tan sols per haver posat fi al terrorisme ja ha valgut la pena". Els eixos sobre els quals pivotarà el programa electoral del PSE, que acabarà de definir-se durant la conferència política de finals de setembre, seran "avançar en la convivència, reactivar l'economia, crear ocupació, reforçar els serveis públics, reformar la fiscalitat, modernitzar l'entramat institucional basc i reformar l'administració pública".

López competirà per la Lehendakaritza amb l'actual president del PNB, Iñigo Urkullu, amb el popular Antonio Basagoiti i amb la representant de la coalició Euskal Herria Bildu, Laura Mintegi. Segons les darreres enquestes són el PNB i EH Bildu els que partirien amb avantatge per aconseguir un triomf electoral el proper 21 d'octubre. Mikel Arana (Ezker Anitza-IU) i Gorka Maneiro (UPyD) completen les candidatures dels partits amb representació parlamentària.

stats