Política 10/08/2015

El PSOE tanca ara la porta a un pacte fiscal amb Catalunya

Fa dues setmanes, el secretari d'organització havia insinuat que seria una de les seves propostes de cara al 27-S. Neguen ara qualsevol tracte "bilateral"

Mariona Ferrer I Fornells
1 min
El portaveu del grup socialista al Congrés, Antonio Hernando / EFE

MadridEl PSOE continua perdut sobre quina ha de ser la seva resposta al 27-S. Aquest diumenge assegurava que cap majoria serà possible per encetar el camí cap a l'estat propi i que l'única via passa per intentar trobar un millor encaix de Catalunya dins d'Espanya. Es tracta d'un dels pals de paller del projecte de reforma constitucional amb què està treballant el 'grup de savis' designat pel secretari general del PSOE, Pedro Sánchez. Una proposta que, segons avança aquest dilluns 'El País', passaria per reconèixer la "singularitat" de Catalunya amb un tracte "especial".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Però el portaveu del grup socialista al Congrés, Antonio Hernando, no ha volgut donar cap detall aquest dilluns sobre el projecte i ha recordat que l'única proposta en ferm de reforma de la Constitució està escrita en la Declaració de Granada aprovada el 2013 pel PSOE. Això sí, ha urgit el PP ha abordar un nou sistema de finançament autonòmic "més just per a tothom".

Fa només deu dies, el secretari d'organització del PSOE, César Luena, obria la porta a proposar un pacte fiscal amb Catalunya. Una porta que Hernando ha tancat aquest dilluns de ple, després que l''Abc' hagi publicat que Sáchez s'obre a un pacte fiscal que crea recels en el seu partit.

El portaveu socialista al Congrés ha assegurat que no hi haurà una proposta de pacte fiscal i que el projecte de reforma del sistema de finançament autonòmic ha de "garantir la igualtat i millorar la unitat", sense tractes "bilaterals" amb Catalunya que contemplin la seva aportació al PIB estatal.

stats