Política 26/11/2011

El PSC veu Chacón "amb ganes de tenir un paper actiu" a la nova etapa del PSOE

La majoria de dirigents eviten mullar-se i reparteixen elogis entre Rubalcaba i Chacón: tothom dóna per fet que seran candidats a la secretaria general del PSOE

Joan Rusiñol
2 min

MadridEl diputat del PSC Daniel Fernández no ha volgut avançar els moviments que pot fer les properes hores o dies la ministra Carme Chacón, però ha admès que la veu "amb ganes de tenir un paper actiu" al congrés del PSOE. Al comitè federal que els socialistes celebren avui a Madrid, la delegació del PSC ha defensat que amb la derrota del 20-N "es posa fi a una etapa, i suposa l'inici d'una altra", i ha demanar "responsabilitat, radicalitat democràtica, unitat i un projecte europeista".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La majoria de barons territorials han esquivat mullar-se fins que s'hagin presentat les candidatures però, en privat, tothom admet que de facto hi haurà com a mínim aquestes dues llistes. El líder del PSOE a Castella i Lleó, Óscar López, ha dit que Alfredo Pérez Rubalcaba està "absolutament capacitat" si aspira a assumir el lideratge orgànic del partit, i ha apel·lat a la necessitat d'un projecte "intergeneracional". Una idea que comparteix l'andalús José Antonio Griñán, que ha repartit elogis entre Chacón i Rubalcaba. De la ministra del PSC ha dit que és "una dona admirable" i que li semblaria "molt bé" que fes el pas. De Rubalcaba, que és un "magnífic" candidat. Griñán ha apostat per canviar de "projecte i de rumb" però no pas de programa. Assegura que serveix el que va defensar el PSOE a les urnes el 20 de novembre.

El castellanomanxec José María Barreda ha recordat que ara no cal triar "intel·lectuals melancòlics, ni buròcrates ni economistes". Amic de Chacón, ha esquivat posicionar-se tot i que ha admès que té clar per qui apostarà i que ho farà públic d'aquí a "poc temps", quan es concretin els aspirants a rellevar Zapatero.

Qui anima durant els últims dies amb més èmfasi la ministra de Defensa és el madrileny Tomás Gómez, que ha traslladat al comitè federal –amb poc èxit– la possibilitat que tota la militància del partit pugui escollir el futur líder socialista.

stats