Política 03/06/2011

Rubalcaba, en contra del pacte fiscal que proposa Catalunya

El vicepresident espanyol creu que té l'estabilitat política assegurada fins a final de la legislatura després de reunir-se amb Artur Mas i Josep A. Duran i Lleida

Joan Rusiñol
1 min

MadridEl vicepresident primer i futur candidat del PSOE a la presidència del govern espanyol, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha sigut clar avui a l'hora de referir-se a la proposta de pacte fiscal que fa el govern de Catalunya: "El govern espanyol no té al cap un pacte fiscal d'aquesta naturalesa, ens hi hem posicionat en contra i seguim així". Assegura que no en van parlar a la reunió amb el president de la Generalitat, Artur Mas, i el líder de CiU a Madrid, Josep A. Duran i Lleida, el passat dia 25 de maig.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La trobada la justifica per la necessitat de buscar acords per "encarrilar" el tram final de la legislatura. Després d'aquesta reunió, Rubalcaba ha assegurat avui que creu que tenen "l'estabilitat assegurada", si bé no ha explicat què li van dir els dos dirigents. Zapatero també ha buscat aquesta setmana el suport del Partit Nacionalista Basc, fins ara soci estable de l'executiu espanyol.

Rubalcaba, però, ha tret importància a la trobada i ha assegurat que s'ha d'entendre en la "normalitat" de les relacions entre governs i amb els grups polítics. Segons ha dit, l'executiu socialista vol acabar la legislatura, no per acabar-la, sinó per fer "reformes". I és aquí on necessita, i busca, el suport dels 10 diputats de CiU.

Sobre la possibilitat d'avançar el fons de competitivitat a Catalunya, s'ha limitat a dir que no els va dir "res" d'aquest tema.

stats