EL FUTUR DELS SOCIALISTES
Política 04/02/2012

Per què ha perdut Chacón? Les cinc claus de la derrota

La seva pertinença al PSC, la vinculació amb Zapatero o uns plantejaments polítics allunyats del PSOE més tradicional, entre els motius que expliquen que la catalana no hagi obtingut prou suport dels delegats

Ferran Casas
1 min

BarcelonaCatalana. El PSC és un partit diferent del PSOE i sovint no deixa que els socialistes espanyols hi interfereixin. Això és molt criticat pels dirigents del PSOE, que han penalitzat que Chacón militi "en un altre partit".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Zapatero. La vinculació política i personal de l'exministra amb el darrer president del govern del PSOE l'ha perjudicat. El mal record i els canvis de criteri al final de la segona legislatura l'han castigada.

Relleu. Alguns delegats han pensat que optar per la dirigent del PSC era una forma de taponar altres alternatives de la seva mateixa generació, com ara Eduardo Madina.

Esquerranisme. Chacón oferia un plantejament més a l'esquerra, si més no formalment, d'on s'ha situat el PSOE tradicionalment.

Suports mediàtics. La campanya de desgast del grup Prisa contra Chacón i el seu entorn familiar i polític ha acabat influint en alguns dels dirigents del PSOE.

stats