EL FUTUR DELS SOCIALISTES
Política 04/02/2012

Per què ha guanyat Rubalcaba. Cinc motius que sustenten la victòria

Analitzem quines han estat les cinc claus que han fet possible la victòria de l'exvicepresident del govern espanyol

Ferran Casas
1 min

BarcelonaEspanya. El discurs contra les duplicitats administratives i reclamant el "mercat únic" espanyol és el que impera en l'opinió pública espanyola. Els socialistes creuen que part dels seus mals són en l'Espanya plural. Rubalcaba ha practicat un discurs jacobí, que és vist com una solució per la majoria de federacions.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

ETA. Rubalcaba ha tret suc del seu pas pel ministeri de l'Interior i de la seva participació en el procés de pau que ha portat al cessament definitiu de les activitats armades de l'organització. Alguns dels seus afins, com Patxi López, li'n donen gran part del mèrit.

Experiència. Els delegats han premiat la veterania de Rubalcaba en un moment molt complicat pel partit, que ha perdut el govern d'Espanya, els grans ajuntaments i les autonomies.

Discurs. L'exvicepresident és un bon orador i, malgrat la motxilla del passat, ha fet davant el plenari avui al migdia un discurs sòlid que situa el PSOE com un partit fiable.

Suports. Rubalcaba ha tingut suports molt plurals i diversos i en totes les federacions llevat de Catalunya. A l'antic aparell se li han sumat alguns dirigents i diputats joves.

stats