Política 23/04/2015

El PSOE diu que Catalunya "no es mereix un president que jugui amb el seu futur d'aquesta manera"

Antonio Pradas creu que els posicionaments de Mas i Junqueras semblen "el duo Pimpinela"

Acn
1 min
Meritxell Batet i Antonio Pradas, durant la compareixença de premsa. EFE

MadridEl secretari de Política Federal del PSOE, Antonio Pradas, ha criticat aquest dijous "l'advertència" del president de la Generalitat, Artur Mas, "al seu soci d'aventura independentista, ERC" de no celebrar eleccions autonòmiques al setembre si s'incompleix l'acord assolit al gener, i ha afirmat que "Catalunya no es mereix un president que jugui d'aquesta manera amb el futur d'aquesta societat".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Estem cansats que Catalunya només estigui a l'agenda política per respondre a les tàctiques i estratègies de Mas i Junqueras, en posicionaments que s'assemblen més a les cançons del duo Pimpinela que als plantejaments de polítics seriosos i solvents", ha dit.

Segons Pradas, "ja són anys de maniobres orquestrades amb l'única finalitat de buscar rèdit electoral, oblidant els autèntics problemes dels catalans i catalanes". "No es pot sotmetre una societat madura a aquests vaivens polítics que només obren horitzons incerts que perjudiquen la recuperació econòmica de Catalunya i del conjunt de l'Estat", ha dit.

En aquest sentit, ha assegurat que "el govern de la Generalitat ha deixat orfes els catalans durant els anys de crisi, sols davant els problemes de l'atur i de les retallades del govern de Rajoy, que han tingut la seva rèplica a Catalunya de la mà de les polítiques de CiU amb la complicitat d'ERC", ha sentenciat.

Segons ha afirmat, el procés és "una suma de despropòsits" i l'últim ha estat anunciar unes eleccions a nou mesos vista, fet que ha "creat una incertesa política sense precedents a la història de la nostra democràcia".

stats