Política 01/09/2014

El PSOE veu amb bons ulls un pacte entre CiU i el PSC si no hi ha consulta

Fonts socialistes puntualitzen que Pedro Sánchez desconeix la forma de negociar de Mas perquè "no ha intercanviat mai cap paraula" amb el president de la Generalitat. Dimecres proposarà a Mas que se sumi a la reforma constitucional del PSOE

Mariona Ferrer I Fornells
1 min

MadridEl PSOE veu amb bons ulls la proposta del PSC d'estendre la mà a CiU "si opta per la via de la legalitat" i no hi ha consulta el 9-N. Aixi ho han expressat fonts socialistes aquest dilluns a Ferraz, puntualitzant també que el nou secretari general del partit, Pedro Sánchez, es pren la reunió de dimecres amb el president de la Generalitat, Artur Mas, amb cautela, ja que "no han intercanviat mai cap paraula". Tot i això, segons les mateixes fonts, considera que Mas respectarà la seva paraula i complirà la legalitat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sánchez, després de presidir la primera reunió tornant de vacances de la nova executiva del partit, ha assenyalat que el punt principal de l'agenda per a la reunió d'aquest dimecres és "parlar del que ens uneix i no divideix". Per això proposarà a Mas la reforma de la Constitució que defensa el PSOE per definir "un nou model de convivència territorial". El nou secretari general del partit s'ha mostrat molt "preocupat per la fractura del desafiament sobiranista".

Sánchez ha defensat que el PSOE posa sobre la taula una "proposta noble" i ha assegurat que aposta per "obrir el diàleg i la negociació".

El debat dels pressupostos

El líder dels socialistes ha aclarit que no oferirà a Mas el suport del PSC perquè trenqui el seu pacte amb ERC ja que es tracta d'una qüestió de "política interna catalana" que ha de respondre el primer secretari del PSC, Miquel Iceta.

Sánchez ha advertit, però, que si el PSC dóna suport als pressupostos de CiU, aquests haurien de tenir un matís "molt més social".

stats