Política 21/04/2014

El PSOE diu que seria un "profund error" centrar la campanya de les europees en el procés català

Els socialistes faran una campanya electoral sense tanques publicitàries

Joan Rusiñol
1 min

MadridDe "profund error". Així ha qualificat el secretari d'Organització del PSOE, Óscar López, la possibilitat que la campanya per a les eleccions europees se centri, a Catalunya, en el debat territorial i el procés per exercir el dret a decidir. En una compareixença a la seu del partit, el número 3 dels socialistes s'ha mostrat convençut que els catalans saben quin és "l'objectiu" central d'aquests comicis, que passa per elegir una nova "majoria" alternativa a la conservadora.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

López ha aprofitat per recordar que el PSC forma part de la "família" socialdemòcrata, que ha presentat com l'única alternativa real per fer "girar Europa".

Preguntat precisament sobre les retallades que ha anunciat el govern socialista de França –i que poden presentar-se com una contradicció a la tesi socialista–, el PSOE assegura que aquest fet "reforça" la necessitat d'un canvi de polítiques, que no estiguin collades per l'austeritat. Afirma que amb l'executiu del primer ministre Manuel Valls comparteixen la necessitat de modificar "el camí" de reducció del dèficit públic. Tot i això, assegura que, malgrat la tisorada, França està molt per damunt d'Espanya en despesa pública i social.

Sense tanques

El PSOE ha presentat aquest dilluns l'eslògan de campanya: 'Tu mous Europa'. López ha explicat que serà la primera campanya en què no contractaran tanques publicitàries, molt austera, centrada en missatges "propositius" a peu de carrer i a les xarxes socials. El seu objectiu és mobilitzar el vot del centreesquerra i presentar-se com el vot útil.

stats