POLÍTICA
Política 01/02/2012

Griñán no es mulla ni per Chacón ni per Rubalcaba

El president de la Junta d'Andalusia manté la neutralitat en el procés intern per triar líder del PSOE malgrat que els diaris El Periódico i Público donessin per fet que avui anunciaria el seu suport a Chacón

Ara
2 min

BarcelonaEl president de la Junta d'Andalusia i secretari general del PSOE-A, José Antonio Griñán, ha mantingut avui la seva posició de "neutralitat activa" respecte als dos candidats a la Secretaria General del partit, Alfredo Pérez Rubalcaba i Carme Chacón, i ha destacat la seva excepcionalitat. En declaracions als periodistes a Bonares (Huelva) abans de lliurar els XXII Premis Arcoiris al cooperativisme, Griñán ha indicat: "No ho he fet, no ho faig, ni ho faré perquè he mantingut sempre que la meva posició és de neutralitat activa". Aquest dimecres, els diaris El Periódico i Público han publicat que Griñán anunciaria avui mateix el seu suport a Chacón.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

No obstant això, sí que ha aprofitat l'oportunitat, a escasses hores de que comenci el Congrés Federal, d'assenyalar que se sent "orgullós" com a secretari general del PSOE-A dels dos candidats. "Tant una com l'altre han fet el que havien de fer, una campanya neta, propositiva i sobretot defensant a Andalusia, i en aquest sentit, he de dir, que tant Chacón com Rubalcaba són dos candidats excepcionals que és el que es mereix el PSOE".

Griñán ha confirmat que no assistirà a la reunió que Carme Chacón mantindrà amb els delegats de Sevilla, i ha deixat clar que el seu únic objectiu és governar a Andalusia: "A això dedico el 99 per cent del meu temps". Sobre la possibilitat que sigui elegit president del Congrés Federal, ha precisat que si tenen "aquesta deferència" complirà amb aquesta funció des de "la més exquisida imparcialitat", si bé, considera que "el que s'ha de produir és no només que guanyi qui vulguin els delegats sinó que, al mateix temps, després es faci una candidatura conjunta que permeti el lideratge més fort".

stats