Política 13/06/2011

El PSOE nega "amb rotunditat" que vulgui avançar les eleccions generals

El secretari d'Organització, Marcelino Iglesias, assegura que "ningú entendria" que ara s'aturessin les reformes

Joan Rusiñol
1 min

MadridEl número 3 del PSOE, Marcelino Iglesias, ha sortit al pas de les declaracions d'alguns dirigents que es mostren partidaris d'avançar les eleccions generals al mes de novembre. El secretari d'Organització ha negat amb "rotunditat" que la direcció del govern espanyol i del partit prevegui aquest escenari i que la seva intenció és que els comicis siguin a "la primavera del 2012", quan acaba realment la legislatura. Sigui com sigui.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Iglesias ha assegurat que "ningú entendria" que ara s'aturés el procés de reformes estructurals perquè "es paralitzarien durant uns mesos cabdals" les mesures en marxa per aconseguir la recuperació econòmica i la creació de llocs de treball. Per Iglesias, ara cal demostrar que Zapatero té "força i voluntat política" per completar reformes com la de la negociació col·lectiva o el mercat de treball.

Segons fonts del partit, aquesta voluntat inequívoca d'acabar la legislatura la comparteix el president espanyol i el candidat Alfredo Pérez Rubalcaba. El PSOE fins i tot recorda que podrien arribar al març amb uns pressupostos prorrogats si no troben el suport necessari de la resta de partits.

Els socialistes han constatat avui que cap dels deu candidats que aspiraven a les primàries a la presidència del govern espanyol ha recollit els més de 20.000 avals necessaris i, per tant, Rubalcaba serà investit de forma oficial en el comitè federal del 9 de juliol.

stats