Política 28/02/2013

El líder del PSOE a Extremadura no descarta que el partit es presenti "amb quatre lletres" a Catalunya

L'expresident extremeny Guillermo Fernández Vara diu que Rubalcaba "no es mereix" el que li han fet els socialistes catalans, en desobeir-lo votant a favor del dret a decidir al Congrés

Efe
1 min
El líder del PSOE a Extremadura, Guillermo Fernández Vara, a 'Los Desayunos' de TVE

El líder dels socialistes extremenys, Guillermo Fernández Vara, ha dit aquest dijous que el secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rucalcaba, "no es mereix" el que li han fet els diputats del PSC –en al·lusió al vot a favor al dret a decidir al Congrés– i no ha descartat que el partit es pugui presentar a les eleccions a Catalunya amb les seves "quatre lletres" (PSOE).

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En declaracions a 'Los Desayunos', de TVE, Fernández Vara ha considerat greu que "s'estigui sotmetent el PSOE a una tensió respecte a un tema del qual està totalment en contra", com és el dret a decidir l'autodeterminació de Catalunya.

En aquest sentit, ha reiterat que l'acord del 1977 entre el PSOE el PSC "ja no és vàlid", de manera que o s'arriba a un altre pacte o, en cas contrari, "va ser bonic mentre va durar".

"La història d'aquests 35 anys es mereix que arribem a un acord amb el PSC", ha aclarit Vara, però ha insistit que, si no és així, el partit haurà d'iniciar el seu camí a Catalunya com a PSOE.

El secretari general dels socialistes extremenys i expresident d'Extremadura ha constatat un "allunyament absolut entre l'Espanya oficial i l'Espanya real", i ha afegit que "la gent que està passant gana" no entén que el PSOE "s'embranqui" en un debat entorn del dret de decidir de Catalunya.

stats