Política 06/11/2011

Rubalcaba lloa l'estat autonòmic "perquè permet comparar entre el PSOE i el PP"

González es posa "a disposició" del candidat del PSOE per l'endemà mateix de les eleccions

Ferran Casas
2 min
Rubalcaba, al míting de València

ValènciaEl candidat del PSOE a la presidència del govern espanyol, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha defensat avui a València que una de les virtuts de l'estat autonòmic és que "permet comparar" entre la gestió social del PSOE i la del PP en temes com la sanitat, "que amb el model de privatitzacions del PP a València serà una llosa per la sanitat pública". El candidat ha insistit que "no és el mateix" el PSOE i el PP i ha assegurat que hi ha "dues sortides a la crisi: amb tots o el salvi's qui pugui".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Acompanyat per Felipe González i pel líder del PSPV, Jorge Alarte, ha defensat també el valencià com una riquesa i ha felicitat Alrate per fer-ne ús, encara que ho hagi fet de forma quasi simbòlica.

González ha carregat amb ironia contra Rajoy i la "caverna mediàtica" que l'acusa de ser "el passat" i es posa "nerviosa" cada cop que parla de temes com ETA, cosa que avui ja no ha fet després d'insinuar ahir a Dos Hermanas que el PP hauria intentat impedir el comunicat de cessament de la violència. "Si tant ho fos no crec que em cridessin per presidir un consell de savis sobre el futur de la UE", s'ha defensat. L'expresident el govern, que ha assegura que el "el canvi" de Rajoy és "enrera" i no com el que ell va liderar el 1982 al capdavant del PSOE, s'ha posat "a disposició" de Rubalcaba per l'endemà mateix de les eleccions per tal que segueixi liderant el PSOE "perquè és el més preparat per fer front a la crisi".

Els socialistes valencians, pels que l'enquesta del CIS de divendres preveu la pèrdua de tres escons (al País Valencià en tindria 20 el PP, 11 el PSPV-PSOE, 1 Compromís i 1 EU), han omplert fins a la bandera el Pavelló de la Font de Sant Lluís de la capital, que ha aplegat unes 10.000 persones. Inicialment l'acte amb Rubalcaba i González s'havia de fer a la plaça de braus de la ciutat, que té més capacitat, però l'amenaça de pluja ho ha desestimat. El míting ha estat interromput vàries vegades per grups d'indignats i activistes saharauis.

stats