Política 29/09/2014

Pedro Sánchez "condemna la ruptura de la legalitat" de Mas i dóna suport als recursos contra el 9-N

El líder del PSOE recorda que la "situació que ha creat el president de la Generalitat és responsabilitat exclusivament seva"

Mariona Ferrer I Fornells
1 min

MadridEl PSOE continua fent pinya amb el PP contra el 9-N, almenys fins que arribi la cita. El secretari general dels socialistes espanyols, Pedro Sánchez, ha condemnat aquest dilluns "la ruptura de la legalitat" per part de del president de la Generalitat, Artur Mas, i ha "manifestat el suport [dels socialistes] al recurs" que ha aprovat el govern espanyol en consell de ministres".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"La situació que ha creat el president de la Generalitat és responsabilitat exclusivament seva", ha advertit, tot i que ha admès que la crisi no se solucionarà amb "trinxeres ni monòlegs tristos". En aquest sentit ha defensat la reforma de la Constitució perquè "el risc cert de fractura profunda que amenaça la nostra societat només es pot veure superat per una voluntat d'acord i lideratge constructiu".

Carregant durament contra el Govern, Sánchez ha advertit que "cap governant té dret a obligar a escollir entre dues identitats", per això considera que cal que els polítics es moguin per la "concòrdia i en contra de la fractura". "Trobar un model de concòrdia és obligació de tots els espanyols però sobretot de Rajoy i Mas", ha afegit, estenent-los la mà per arribar a un "enteniment imprescindible".

stats