Política 04/03/2012

Rubalcaba als andalusos: "Podeu ensenyar el camí a la socialdemocràcia europea"

El líder del PSOE acusa el PP de retallar proves sanitàries i beques allà on governa. Diu que Rajoy ha tornat al govern "com en va marxar el 2004, mentint"

Joan Rusiñol
1 min

MadridAlfredo Pérez Rubalcaba ha participat aquest migdia en un acte preelectoral a Andalusia. Dijous a la nit comença la campanya per a les eleccions autonòmiques del dia 25 de març. Per això, ha fet una crida als "vuit milions de ciutadans europeus" que viuen a Andalusia perquè segueixin fent el seu "propi camí" i tornin a donar la majoria als socialistes. El secretari general del PSOE ha dit als andalusos: "Podeu ensenyar el camí a la socialdemocràcia europea, després de vosaltres vindrà Hollande", en referència a les eleccions presidencials franceses.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Rubalcaba ha atiat la por a la dreta i ha acusat Rajoy d'haver "canviat fraudulentament" després d'haver guanyat les eleccions allò que prometia a la campanya electoral. Ha posat d'exemple la gestió de María Dolores de Cospedal i ha assegurat que en aquella comunitat s'ha rebaixat el nombre de proves sanitàries als hospitals públics als nens per prevenir possibles malalties. "A ells, que parlen de l'amor a la pàtria, quina manera hi ha més bonica que mesurar l'amor que impedir que els nens desenvolupin malalties?", s'ha preguntat. També ha acusat el PP de retallar beques, és a dir, "igualtat". Ha recordat que al País Valencià i a Castella-la Manxa els alumnes han d'anar amb "mantes" a l'escola perquè "no hi ha calefacció"

"Han tornat al govern com en van marxar el 2004: mentint, mentint i mentint", ha afirmat Rubalcaba.

El líder socialista també ha carregat de nou contra la reforma laboral –que es vota dijous al Congrés– i s'ha preguntat què amaguen els pressupostos generals de l'Estat si Rajoy els "amaga" fins després del 25 de març. "Tampoc guanyarà a Andalusia amagant els pressupostos", li ha dit.

stats