Política 07/07/2011

Zapatero no apujarà impostos i xuta la pilota al terrat de Rubalcaba

El president espanyol assegura que "tot el PSOE té una gran expectació per escoltar el projecte de país d'Alfredo"

Joan Rusiñol
1 min

MadridUna cosa és el govern actual, l'altra el programa electoral del PSOE per a les properes eleccions espanyoles. D'aquesta manera, el president José Luis Rodríguez Zapatero ha sortit del pas a les veus que, dins del seu propi executiu, reclamen canvis fiscals per poder pagar les inversions públiques. Un debat que ha generat tensions i divisions dins del govern espanyol. "No hi ha cap previsió de modificació impositiva", ha assegurat el cap de l'executiu i ha recordat que cal diferenciar els "dos plans", la Moncloa i el debat de futur que es plantegin els socialistes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Zapatero, doncs, ha passat la pilota al candidat, Alfredo P.Rubalcaba, que en el marc de la conferència política del mes de setembre haurà de decidir si incorpora l'augment d'impostos al seu programa electoral. De fet, el president ha dit que "tot el PSOE té una gran expectació per escoltar el projecte de país d'Alfredo", en el discurs que farà dissabte a l'acte de proclamació. "Hi haurà un abans i un després d'aquest discurs", ha dit, al que ha donat la màxima importància.

En una compareixença amb el president d'Haití, no ha volgut avançar quan deixarà el govern Rubalcaba. Diu que el candidat ja va assegurar "amb claredat" quan ho faria (es va limitar a dir que no en formaria part durant el procés electoral, tot i que la llei li ho permetria) i ha demanat "respecte" per la decisió del vicepresident.

stats