Política 23/01/2015

El PSOE exigeix a Rajoy que torni a donar explicacions pel cas Bárcenas

El secretari de política federal, Antonio Pradas, diu sentir "vergonya" per les afirmacions de l'extresorer del PP

Ara / Agències
1 min

BarcelonaEl secretari de política federal del PSOE, Antonio Pradas, ha dit que sent "vergonya" per les paraules de l'extresorer del PP Luis Bárcenas després de sortir de la presó en quedar palès, diu, que va tenir connivència amb Mariano Rajoy, a qui ha exigit explicacions. Bárcenas va assegurar que "havia estat fort" tal com li havia recomanat via SMS Mariano Rajoy.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Pradas, en declaracions als periodistes a la seu socialista de Ferraz, ha considerat d'"extrema gravetat" aquesta situació i ha tornat a exigir al PP que assumeixi responsabilitats després que la justícia hagi confirmat el finançament il·legal d'aquest partit. "Donar aquest espectacle a nivell nacional i internacional, que tenim un president del govern que s'ha comunicat, que ha enviat ànim a un delinqüent, em sembla d'una gravetat tremenda", ha ressaltat el número tres del PSOE.

Bárcenas va afirmar ahir, dijous, en sortir de la presó madrilenya de Soto del Real: "No tinc cap missatge per a Mariano Rajoy, jo li he fet cas i li dono les gràcies: Luis ha estat forta de veritat. Li he fet cas i he estat fort". L'extresorer del PP encara ha anat més enllà aquest divendres i ha assegurat que Rajoy coneixia la comptabilitat en B des del primer dia.

PP, Podem i el finançament irregular

Pradas ha intentat també relacionar el suposat finançament il·legal del PP amb els cobraments del dirigent de Podem Juan Carlos Monedero de governs de països sud-americans com Veneçuela. Pel PSOE, tant PP com Podem han de donar "moltes explicacions" sobre el seu finançament, "marcat" per les irregularitats.

stats