Política 20/09/2016

El PSOE es persona en la causa oberta contra Barberá mentre busca fórmules per cessar-la temporalment

El portaveu socialista, Óscar López, explica que primer hauria d'arribar el suplicatori del Suprem per intentar fer efectiva la suspensió cautelar

Europa Press
1 min
Barberá no podrà declarar per videoconferència al cas Nóos

MadridEl portaveu del grup socialista al Senat, Óscar López, ha anunciat que el PSOE ha sol·licitat aquest dilluns personar-se com a acusació particular en el cas de l'exalcaldessa de València Rita Barberá que investiga el Tribunal Suprem. A més, ha assegurat que buscaran fórmules des de la cambra alta per fer efectiu el cessament temporal de la senadora, si bé això no seria possible abans que el Suprem sol·liciti el suplicatori al Senat per poder-la investigar i que li sigui concedit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En la roda de premsa posterior a la junta de portaveus del Senat, López ha assenyalat que el cap de l'executiu espanyol en funcions, Mariano Rajoy, hauria de demanar l'escó a Barberá o deixar-lo ella 'motu proprio' perquè, segons ha subratllat, no pot ser que l'exalcaldessa, que ha tingut el "carnet d'afiliat del PP número tres", segueixi a la cambra alta.

A més, ha avançat que presentaran una moció per tornar a debatre al ple de la setmana vinent l'eliminació dels aforaments i estudiaran totes les fórmules possibles amb el reglament del Senat per intentar la suspensió cautelar de Barberá com a senadora. Això sí, no podria ser possible abans que el Tribunal Suprem no sol·liciti el suplicatori al Senat per poder-la investigar i que aquest suplicatori sigui concedit.

En ser preguntat després per què no han fet el mateix amb el senador de Bildu Iñaki Goioaga, imputat per un delicte d'integració en banda terrorista, el portaveu del grup socialista al Senat s'ha limitat a dir: "Desconec el cas".

stats