Política 03/09/2012

El PSOE apuja el to d'oposició: "Tot el que toca Rajoy ho converteix en depressió"

Els socialistes censuren durament la política del PP i reclamen que faci marxa enrere en l'eliminació de targetes sanitàries i en l'IVA cultural i al material educatiu

Joan Rusiñol
2 min

MadridLa Comissió Executiva Federal del PSOE, a la seu madrilenya de Ferraz aquest dilluns, ha servit per escenificar un punt i apart en les relacions amb el govern de Mariano Rajoy. La vicesecretària general del partit, Elena Valenciano, ha deixat clar que "s'allunyen" de les decisions de la Moncloa i retiren la política de mà estesa dels últims mesos. Segons ha dit, "tot el que toca Rajoy ho converteix en depressió econòmica i social". Per això, els socialistes ja només confien en un canvi de cicle polític per capgirar la situació. A Europa i a l'estat espanyol.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La número 2 del partit ha acusat el president espanyol de ser "un incompetent o un cínic" per assegurar, en una entrevista, que no ha pogut portar a terme el seu programa electoral perquè la "realitat" li ho ha impedit. Creu que tot plegat demostra que el líder de la dreta espanyola o bé no era conscient del context de crisi que ja patia l'any passat Espanya i la UE o bé actua amb "pur cinisme" i disfressa mesures ideològiques amb amb l'excusa de la recessió econòmica.

En aquest escenari, el principal objectiu del PSOE durant les pròximes setmanes serà que el govern espanyol faci marxa enrere en la decisió d'eliminar targetes sanitàries als sense papers i deixi sense efecte l'apujada de l'IVA al material escolar i a la cultura.

Valenciano ha anunciat una conferència política per al mes de novembre en què es fixaran les prioritats polítiques per al nou curs. Entre els objectius, ha dit, hi ha la defensa de l'estat autonòmic.

Sobre el manifest d'un grup de militants socialistes en què es demanen primàries obertes, Valenciano ha recordat que l'últim congrés del partit ja les preveu per a l'elecció del candidat a la presidència del govern espanyol.

stats