Política 23/11/2011

El PSOE adverteix al PP que "vénen temps dolents" a la primera reunió pel traspàs de poders

La primera reunió del traspàs de poders a la Moncloa serveix per acordar els mecanismes perquè l'executiu en funcions informi el PP de tots els assumptes fins que Rajoy prengui possessió, que serà el proper 15 o 16 de desembre

Miquel Codolar
1 min
Moncloa

MadridLa primera reunió per al traspàs de poders entre l'executiu de José Luis Rodríguez Zapatero i el de Mariano Rajoy s'ha celebrat aquest matí a la Moncloa. Durant els primers minuts de la trobada el ministre de la Presidència en funcions, Ramón Jáuregui, ha reconegut la dificultat de la situació actual i ha advertit a la portaveu del PP al Congrés, Soraya Sáenz de Santamaría, que "vénen temps dolents" abans de felicitar la portaveu per la seva recent maternitat, segons destaca Efe.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'equip del PP estava format, també, pel secretari d'Economia, Álvaro Nadal, i el número dos del grup parlamentari del PP, José Luis Ayllón. Per part del PSOE també hi eren presents el director del gabinet de la Presidència del Govern, José Enrique Serrano, i el secretari d'estat d'assumptes constitucionals, José Luis de Francisco. Aquesta ha estat la primera de les reunions que mantindran ambdues delegacions els propers dies.

A la reunió s'han fixat els paràmetres segons els que l'executiu mantindrà informat el PP de la seva gestió ordinària, sobretot a les decisions dels propers consells de ministres. L'executiu en funcions també informarà l'equip de Mariano Rajoy dels assumptes que impliquin la presa d'una posició política, tant pel que fa a les negociacions com a les reunions sectorials o les cimeres internacionals.

Les Corts gGenerals es constituiran el 13 de desembre, i a partir d'aquesta data els partits amb representació tindran cinc dies per erigir-se en grups. La previsió inicial era que la investidura de Mariano Rajoy fos els dies 20 i 21 de desembre, però el vicepresident de Política Territorial en funcions, Manuel Chaves, ha explicat que es podria avançar al 15 o 16 de desembre.

stats