Política 28/08/2014

Els socialistes veuen "lògic" que es recorri al TC la convocatòria de Mas pel 9-N

Recorden a Mas que el PSC li obre la porta si vol "entrar a la via de la legalitat"

Mariona Ferrer I Fornells
1 min

MadridEl grup socialista al Congrés considera "lògic" que el govern espanyol veti el 9-N a través del Tribunal Constitucional (TC). Fonts populars han confirmat a l'ARA que l'executiu de Mariano Rajoy té previst presentar al TC un doble recurs per recórrer la llei de consultes i la convocatòria de Mas per la consulta just després que el president de la Generalitat firmi el decret per evitar paralitzar-la al més aviat possible.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El diputat del PSC al Congrés Joan Rangel ha assenyalat que "primer cal veure què passa a Catalunya", però que veuen "bastant segur" que s'acabin presentant els recursos. "Ja hem dit que no és el moment adequat per plantejar una consulta i per això veiem lògic que es presenti almenys un recurs", ha afegit Rangel abans d'entrar a la comissió d'Economia del Congrés. El grup socialista ha puntualitzat que estan a favor de la presentació d'un recurs contra la convocatòria d'Artur Mas per la consulta del 9-N, però no pas d'un recurs en contra de la llei de consultes.

Preguntat sobre una possible aliança entre CiU i Esquerra, el diputat del PSC ha puntualitzat que "no és una alternativa" i ha recordat que el seu partit ha ofert col·laboració a Mas per tornar de nou "a la via de la legalitat". "És un tema d'opcions per al president Mas", ha conclòs.

stats