Política 28/02/2016

El PSOE convida Podem a consultar a les seves bases si volen un acord d'esquerres

Podem i IU volen reprendre les negociacions amb el PSOE si fracassa la investidura de Pedro Sánchez

Ara
2 min
El PSOE convida Podem a consultar a les seves bases si volen un acord d'esquerres

BarcelonaTres dies abans de sotmetre's a la primera votació del debat d'investidura, Pedro Sánchez encara no té els suports suficients per sortir investit. Per això, al PSOE estan centrats a buscar almenys el suport d'un altre partit, i el soci prioritari, ara per ara, és Podem. El secretari d'organització del PSOE, César Luena, ha proposat al partit de Pablo Iglesias que "prengui nota" de la consulta als militants socialistes i convoqui una votació similar entre les files de Podem per veure si els militants aprovarien un acord d'esquerres. "Vull pensar que Iglesias no té dubtes per escollir entre Sánchez i Rajoy, perquè crec que els seus votants no en tenen", ha advertit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Des de Podem encara no s'han pronunciat sobre la proposta. Ara bé, el portaveu del partit lila, Íñigo Errejón, s'ha mostrat optimista i ha dit que no augura nous comicis perquè hi ha condicions per conformar un govern en els pròxims dos mesos. Això sí, ha avisat Sánchez que negociï amb "més honestedat" i accepti que "necessita socis i no figurants".

Errejón ha insistit que des de Podem estan disposats a reiniciar les negociacions amb els socialistes, que van aturar després del pacte del PSOE amb Ciutadans, després del primer debat d'investidura, que fracassarà en l'intent d'escollir un president. El número 2 de Podem ha dit que l'acord anunciat està fet pensant en el PP, de manera que si els populars no s'abstenen en la votació a Sánchez, Podem tornarà a iniciar les converses amb el PSOE.

Garzón aposta per tornar a convocar les esquerres si fracassa la investidura de Sánchez

Qui també vol reprendre les negociacions entre els partits d'esquerres és el líder d'IU, Alberto Garzón, que ha dit que si el pacte Sánchez-Rivera fracassa, la seva formació seguirà "defensant la necessitat d'un govern de resistència", de manera que tornarà a convocar la taula a quatre bandes (PSOE, Podem, Compromís i IU) per "explorar totes les vies".

En aquest sentit, Garzón ha dit que espera que "el PSOE rectifiqui", tot i que ha vaticinat que les converses es produiran després de la segona votació, el proper divendres. "El temps no s'acaba el dia 4 o 5, sinó que hi haurà dos mesos per tornar a posar en pràctica i explorar qualsevol via", ha manifestat.

stats