Política 20/09/2017

El PSOE demana "diàleg" però diu que els jutges estan fent "el que han de fer" respecte a l'1-O

Ábalos manté el suport a l'estratègia de Rajoy

Dani Sánchez Ugart
1 min
El secretari d'Organització del PSOE, José Luis Ábalos. EFE

MadridEl PSOE no es mou. El secretari d'organització socialista, José Luis Ábalos, ha reiterat aquest dimecres en roda de premsa que el seu partit defensa que "la solució" al repte que suposa per a l'Estat la convocatòria de l'1 d'octubre "no vindrà de la mà dels tribunals, que han de complir la seva funció, però la solució és política". Així, el dirigent socialista ha repartit culpes entre un independentisme que segons ell ha optat per una via unilateral que "no existeix en democràcia" i un govern espanyol que "ha sigut incapaç d'establir un diàleg tal com hem reclamat els socialistes espanyols".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tot i així, Ábalos ha rebutjat "entrar en un regat curt i buscar culpables", tot i que ha assenyalat que l'origen del conflicte és al 2010, amb l'anul·lació per part del Tribunal Constitucional de diversos articles de l'Estatut de Catalunya que havia sigut aprovat en referèndum pels catalans.

La solució, però, ha de venir del "pacte polític", en la línia del que ja havia dit el secretari primer dels socialistes catalans, Miquel Iceta, al migdia a Barcelona.

Dins del PSOE hi ha un corrent creixent d'oposició a les formes de l'Estat per aturar el referèndum, tot i que després de reunir-se amb Mariano Rajoy a la Moncloa, el secretari general dels socialistes li ha tornat a transmetre al president espanyol el suport a la seva estratègia, segons fonts de la Moncloa.

stats