Política 06/04/2012

El PSOE exigeix a Rajoy que desautoritzi Sarkozy per posar Espanya en el punt de mira dels mercats

La portaveu dels socialistes al Congrés, Soraya Rodríguez, reclama al govern espanyol que "deixi la prepotència" i es reuneixi amb l'oposició

Efe
2 min

ValladolidLa portaveu del PSOE al Congrés dels Diputats, Soraya Rodríguez, ha exigit avui al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, que desautoritzi "de manera clara" el president de França, Nicolas Sarkozy, per la "utilització partidista" que està fent de la situació d'Espanya en la campanya electoral francesa.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Nicolas Sarkozy es va preguntar ahir en una televisió francesa si els francesos "tenen ganes d'estar en la situació de Grècia i en la situació d'Espanya", cosa que s'interpreta com una defensa del seu programa electoral davant del seu gran rival, el candidat socialista, François Hollande.

Soraya Rodríguez ha dit als periodistes a Valladolid que Sarkozy "està col·locant Espanya en el centre de l'atenció de la situació europea per poder contrarestar un campanya que no li va bé".

En aquest sentit, ha indicat que "sembla" que els francesos volen "un canvi" de les polítiques de dretes al país, cosa que, segons ella, "no només és bo per als francesos, sinó també per a tots els ciutadans europeus".

Rodríguez ha recordat que la crisi econòmica "enquistada" a la zona euro és d'"àmbit global" i que la gestió que se n'ha fet des de la Unió Europea, "la qual està posant en serioses dificultats tota la zona euro", l'han realitzat les "polítiques de dretes, molt especialment l'eix francoalemany".

"Poc hi té a veure la situació de les polítiques nacionals. Lamentablement, amb l'excepció de Grècia, la situació s'ha vist clarament empitjorada perquè un govern de dretes va falsejar els comptes del seu país", ha afegit la portaveu socialista.

"Un canvi en les polítiques de dretes europees ens vindria molt bé a tots els espanyols", ha puntualitzat.

També ha demanat al govern que "deixi la prepotència" i es reuneixi amb l'oposició per combatre la complicada situació que viu l'economia del país a causa de la pujada de la prima de risc espanyola, cosa que, ha recordat, sí que va fer l'anterior govern socialista en altres situacions "molt difícils".

Així, ha criticat la reacció del ministre d'Economia i Competitivitat, Luis de Guindos, després del repunt de la prima de risc per actuar com "un comentarista" i dir només que els mercats desconfien de les expectatives de creixement d'Espanya.

Ha manifestat també que és el moment de fer "una clara reflexió" davant la desconfiança dels mercats i ha titllat d'error el "mantra" del ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, basat en "dèficit, dèficit, dèficit... ", ja que, segons ella, la recepta ha de ser "dèficit, creixement i ocupació".

"Les mesures que està adoptant el govern del Partit Popular no estan atenent ni al creixement ni a l'ocupació. Cal que Rajoy cridi l'oposició, que ens puguem asseure i puguem modificar dues mesures molt importants: la reforma laboral i els pressupostos, per tal que puguem donar una resposta de confiança en relació amb aquests tres eixos", ha afegit.

Soraya Rodríguez ha subratllat que els pressupostos generals de l'Estat han de generar esperança en els espanyols i en els que "ens vigilen", en al·lusió als mercats.

La portaveu socialista ha reclamat a l'executiu que "deixi la prepotència", assumeixi que és l'"únic responsable" de la situació actual i que dialogui al voltant de la modificació dels pressupostos i una reforma laboral que desembocarà, segons ha sentenciat, en l'"empobriment de les classes mitjanes".

stats