Política 27/07/2016

El PSOE diu que el processament del PP referma el seu ‘no’ a la investidura de Rajoy

Els socialistes avisen que forçaran un debat sobre Bárcenas quan la decisió de la jutge sigui ferma

Acn
2 min
El portaveu del grup socialista al Congrés, Antonio Hernando / EFE

MadridPrimeres conseqüències polítiques pel processament del PP per destrucció de proves i encobriment en haver esborrat els discos durs de l'ordinador de Luis Bárcenas: el PSOE ha refermat la seva negativa a investir Mariano Rajoy, i recorda també que el PP és present a quatre sumaris judicials més com a títol lucratiu o com a responsable civil. Així ho ha manifestat el portaveu dels socialistes al Congrés, Antonio Hernando, que ha afegit que demanaran la compareixença del president espanyol en funcions si la interlocutòria de la jutge és "ferma" d'aquí a 10 dies.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Avui anuncio que si aquesta interlocutòria adquireix fermesa, el PSOE sol·licitarà la compareixença de Rajoy perquè doni compte de les seves responsabilitats i esperem tenir el suport de tots els grups", ha manifestat Hernando, que ha concretat que els socialistes van sol·licitar, en més de 20 ocasions, la compareixença de Rajoy, que sempre s'hi va oposar gràcies a la seva majoria absoluta.

Hernando també ha denunciat que la passada legislatura el govern espanyol fugís del control parlamentari al·legant que un executiu en funcions no s’ha de sotmetre al control de la cambra.

Prudència pel grup propi del PDC

El portaveu del PSOE al Congrés s’ha referit a la possibilitat que la mesa del Congrés accepti la petició del Partit Demòcrata Català a constituir-se com a grup propi assegurant que cal esperar a l’informe dels serveis jurídics de la cambra per veure les possibilitats que tenen els nacionalistes catalans.

"El nostre grup sempre ha estat procliu i flexible a la interpretació del reglament sempre que hi hagi alguna possibilitat de constituir-se com a grup", ha manifestat, tot afegint que quan no ha estat possible els socialistes s’hi han oposat. En aquest sentit, ha explicat que cal esperar l’informe i saber "l'opinió qualificada dels serveis de la cambra sobre les possibilitats en aquest cas”.

stats