Política 23/08/2011

El PSOE convalida en solitari les noves mesures antidèficit de Zapatero

Només els 169 diputats socialistes voten a favor de la mesura, que s'aprova amb 165 abstencions i set vots en contra. Abans de la votació, el president del Congrés, José Bono, ha explicat que per reformar la Constitució abans d'acabar la legislatura, la proposta s'ha de fer aquesta setmana

Miquel Codolar
1 min

MadridEl president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha aconseguit que el Congrés hagi donat el vist-i-plau a les mesures referents a l'impost de societats, les farmàcies i la reducció de l'IVA per comprar habitatges. Les mesures, però, només han obtingut el vot favorable dels 169 diputats socialistes, mentre que hi ha hagut 165 abstencions i set vots en contra. El nom complet del decret 9/2011 és "Mesures per a la millora de la qualitat i cohesió del sistema nacional de salut, de contribució a la consolidació fiscal i d'elevació de l'import màxim dels avals de l'Estat pel 2011".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Abans de la votació, el president del Congrés, José Bono, ha explicat que si finalment els grups presenten una iniciativa per reformar la Constitució el 30 d'agost hi hauria un ple extraordinari, i l'1 de setembre, un altre. En un altre moment, Bono ha afirmat que és viable reformar la Constitució aquesta legislatura perquè "mesurat mil·limètricament hi ha temps per reformar la Constitució abans de la dissolució de les Corts". També ha demanat als grups que li facin arribar la proposta aquesta setmana perquè, si no és així, no hi haurà temps de fer la reforma abans que marxi Zapatero.

stats