SETGE AL PARLAMENT
Política 16/06/2011

Puig es disculpa per no haver estat capaç d'impedir agressions a diputats

El conseller ho ha dit en una reunió amb els grups parlamentaris a la cambra catalana. Demanarà comparèixer al Parlament per explicar el dispositiu policial a la Ciutadella

Redacció
1 min
Felip Puig torna al Parlament amb helicòpter / EFE

BarcelonaEl conseller d'Interior, Felip Puig, s'ha disculpat per no haver estat capaç d'organitzar un dispositiu policial que impedís les agressions a diputats del Parlament durant les protestes d'aquest dimecres. Així ho ha explicat l'oposició i ho ha confirmat a l'Ara.cat Interior després de la reunió que el conseller Puig ha mantingut amb representants dels grups parlamentaris per avaluar els incidents d'ahir.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Puig també ha assegurat que demanarà comparèixer a la comissió d'Interior del Parlament per explicar el dispositiu policial d'aquest dimecres als voltants del parc de la Ciutadella davant de la concentració d'indignats que pretenien impedir el pas als diputats a la cambra. L'oposició ha considerat que l'operatiu havia estat insuficient. Puig compareixerà a la comissió d'Interior del Parlament de nou després d'haver-ho fet ja pels incidents a la plaça de Catalunya el passat 27 de maig. L'oposició ha estat crítica amb la utilitat de l'operatiu i la planificació del dispositiu policial, més quan la convocatòria de la protesta estava anunciada de feia dies.

El PP pressiona per denunciar i jutjar per delicte penal els agressors. Consideren que la llei és prou clara com per considerar que els que organitzaven la manifestació van ser els responsables de l'intent d'impedir que els diputats poguessin assistir al Ple del Parlament. Tots els grups han sortit de la reunió satisfets d'haver sabut que Puig demanarà comparèixer a la comissió d'Interior per donar detalls i explicacions del dispositiu desplegat a la Ciutadella durant el dimecres passat. Això sí, a la reunió ja ha volgut posar en valor que de 500 persones, entre diputats i personal que treballa al Parlament, que havia d'accedir a la cambra, 490 no van patir cap agressió.

stats