Política 17/02/2011

Puig garanteix que la retallada pressupostària no afectarà la seguretat ciutadana

El conseller d'Interior ha presentat les línies mestres del seu departament, que es basaran en el sentit d'Estat, per aconseguir una policia integral, i la tolerància zero amb aquells col·lectius o grups que no compleixin la llei. També va afirmar que la seguretat està garantida, malgrat les retallades que farà el Govern

Pere Martí
1 min
Felip Puig al Parlament, al costat de Celestino Corbacho, president de la comissió de Seguretat / ACN

BarcelonaFelip Puig no permetrà que la manca de finançament posi en perill la seguretat de Catalunya. En la seva intervenció al Parlament, ha dit que la seguretat està garantida i que la reducció de 200 mossos en la convocatòria d'aquest any s'anirà reequilibrinat durant els propers quatre anys, augmentant les dotacions. També ha obert la porta a frenar alguns equipaments, però sense que afecti el desplegament d'un cos que vol que recuperi l'autoestima, tant dels Mossos, com també dels Bombers.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El conseller d'Interior ha assegurat que impulsarà una política de seguretat allunyada de "biaixos ideològics de caràcter partidista" i ha anunciat "tolerància zero" amb la delinqüència i el vandalisme, per no deixar espai a l'incivisme i a les actituds contra la convivència. En la seva intervenció inicial durant la seva primera compareixença al Parlament, el conseller s'ha fixat com a prioritat recuperar l'"autoestima, la confiança, el reconeixement social i el prestigi" dels Mossos d'Esquadra.

Puig ha apuntat que els Mossos se centraran en la lluita contra les diferents formes de delinqüència, amb una especial dedicació al crim organitzat, al tràfic i explotació de persones, al tràfic de drogues i als robatoris a persones, habitatges i establiments.També incrementaran la capacitat operativa en les unitats especialitzades en la lluita contra la corrupció, el frau urbanístic i el blanqueig de capitals, així com contra la delinqüència urbana i rural, per acabar amb la "impunitat" dels que cometen aquest tipus de delictes. Una altra de les àrees d'actuació prioritària en matèria operativa i de prevenció serà la de les bandes juvenils violentes, així com el radicalisme del terrorisme islamista, segons el conseller.

Sobre les relacions amb el govern espanyol,

stats