POLÍTICA
Política 12/07/2011

Oriol Pujol obre la porta a l'objecció fiscal si no hi ha pacte pel concert

Creu, però, que hi ha marge per a “l'esperança” en la negociació abans de plantejar un tancament de caixes com el que Òmnium amenaça de posar damunt la taula si fracassa l'ofensiva pel concert

Redacció
1 min
Oriol Pujol, en roda de premsa

BarcelonaEl secretari general adjunt de CDC, Oriol Pujol, ha obert la porta a l'objecció fiscal que va proposar ahir la presidenta d'Òmnium, Muriel Casals, si en quatre anys l'Estat no s'avé a pactar el concert econòmic per a Catalunya. En declaracions a Catalunya Ràdio, en ser preguntat si se sumaria al tancament de caixes, ha respost: “Molt probablement, si passés això diria que sí, però tinc l'esperança que abans de quatre anys això (el pacte fiscal en la línia del concert) serà una realitat”.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Pujol ha considerat que -com va demostrar el darrer baròmetre del CEO, que indica que el 75% del país està a favor del concert- a Catalunya hi ha una “dinàmica de prou fortalesa interior, el plantejament serà molt clar i inequívoc, serà molt difícil de rebutjar”. Ara bé, ha apostat per cremar etapes, i apostar únicament per la negociació, primer, i per un referèndum després: “Sóc dels que fa una passa rere l'altra, i el pas que ara ens pertoca és una negociació que crec que es podrà fer bé”.

És més, ha considerat que el context d'adversitat econòmica encara fa “més justa” la reivindicació, més encara tenint en compte que Catalunya no es vol desentendre dels problemes d'Europa, sinó ser-ne un actiu amb personalitat política i econòmica pròpia. També s'ha referit a la negociació per aprovar els pressupostos, i ha dit que no perd “la fe” que ERC acabi facilitant-ne una aprovació més àmplia.

stats