Política 22/05/2012

Jordi Pujol i Josep Rull avisen contra les rebaixes al pacte fiscal

L'ala sobiranista de CDC, inquieta per les negociacions entre Duran i el PSC

Ara
1 min

TerrassaEl president Jordi Pujol ha instat avui els partits catalans, i especialment, el Partit Socialista de Catalunya, que diguin en quin "terreny de joc juguen" en el debat sobre el pacte fiscal perquè, ha afegit, per aconseguir-lo és necessària una àmplia majoria política a Catalunya però també i, sobretot, a Madrid per evitar que amb el pacte fiscal passi com en la negociació de l'Estatut. "Convergència juga en el terreny de Catalunya i tothom ho sap, perquè som clars" ha afirmat Pujol en una roda de premsa al costat del secretari d'organització de CDC, Josep Rull.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Pujol ha alertat de no caure "en la temptació" de fer ja des de Catalunya "una proposta rebaixada per la por que a Madrid no ens l'acceptin. Si de cas ja ens diran allà que no". I és que, tal com ha conclòs, el moment és prou greu i la situació massa difícil com per "seguir fent jocs de paraules", en una el·líptica referència a les negociacions que, per incorporar el PSC al consens, protagonitza el líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida.

Rull l'ha secundat amb la defensa contundent de la hisenda pròpia que per la via de l'acord o la unilateral promou el president Artur Mas, i ha indicat que cal "establir un sistema de finançament que redueixi el dèficit fiscal que avui posa en risc la cohesió social"; "sortir del sistema comú, de la Lofca, del cafè per a tots, i anar cap a la relació bilateral amb l'Estat"; i "tenir la clau de la caixa". Una clau que equival a poder inspeccionar, liquidar, recaptar... els impostos dels catalans i per això, en aquest sentit, "tenir una hisenda pròpia ens hi ajudaria molt".

stats