Política 26/01/2015

El raper Pablo Hasél es nega a declarar davant la jutge pel vídeo en què amenaçava l'alcalde de Lleida

S'ha emparat en el dret a la llibertat artística per no haver de donar explicacions a la justícia

Acn
2 min
El raper lleidatà Pablo Hasél. / ACN

LleidaEl raper lleidatà Pablo Hasél s'ha negat a declarar davant la titular del jutjat d'instrucció número 3 de Lleida que l'havia citat aquest dilluns arran de la denúncia presentada per l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, per amenaces de mort proferides contra ell en una de les cançons que el raper va penjar a Youtube i que finalment va ser retirada per ordre judicial. Segons fonts judicials, Hasél ha optat per no declarar emparant-se en el dret a la llibertat artística, ja que defensa que la cançó és "humor negre" i que, per tant, no comporta amenaces. Tant el raper com la seva advocada han declinat fer declaracions als mitjans de comunicació.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Pablo Hasél ha acudit aquest dilluns als jutjats de Lleida, on havia estat citat per la jutge arran de la denúncia presentada per Àngel Ros per una cançó del raper lleidatà, juntament amb el seu company del grup Prozaks, que ja va declarar fa uns dies pels fets.

La cançó objecte de la polèmica és titula 'Menti-Ros' i va ser publicada el 27 de novembre passat a Youtube per Pau Rivadulla, conegut artísticament com a Pablo Hasél, juntament amb el seu company de Prozaks. A banda de la tornada, en la qual diu que l'alcalde es mereix un tret, la cançó fa servir expressions com ara aquesta: ''L'he vist fer discursos davant de jubilats i cada paraula mereixia un atemptat".

Hásel ja va ser condemnat per l'Audiència Nacional per un delicte d'enaltiment del terrorisme per les lletres de les seves cançons. En concret, el tribunal el va condemnar a dos anys de presó per donar suport a ETA i els GRAPO. Posteriorment, però, se li va suspendre la condemna.

Així mateix, el raper va ser objecte de polèmica durant les Festes de Maig, ja que se'l va incloure a la programació de les revetlles i, arran d'una denúncia del PP, al final va ser retirat del programa. El jove, que s'identifica amb ideologia comunista, també ha estat condemnat a una multa per fer pintades a la seu del PP de Lleida.

stats