Política 28/05/2015

Catalunya és diferent per a Podem: Iglesias no descarta presentar-se el 27-S amb una altra marca

El líder del partit creu que cal potenciar un "espai de confluència en un sistema polític tan complex i ple de matisos com el català"

Mariona Ferrer I Fornells
2 min
El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, durant la primera roda de premsa que ofereix des del 24-M. EFE

MadridCatalunya és diferent per a Podem. Si fins ara s'havien negat en rodó a crear espais de confluència per presentar-se a les autonòmiques sota unes sigles que no fossin les seves, ara el secretari general del partit, Pablo Iglesias, no descarta que a Catalunya es treballi per presentar-se el 27-S sota unes altres sigles. En la primera roda de premsa d'Iglesias des del 24-M, el líder del partit ha subscrit les paraules de la secretària general de Podem a Catalunya, Gemma Ubasart, i ha considerat que cal potenciar un "espai de confluència en un ecosistema polític tan complex i ple de matisos com el català".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Preguntat per si veuria bé que aquest espai el sumessin forces clarament independentistes, ha dit que el "canvi polític estarà en la defensa dels drets socials", i qui aposti per aquest camí té lloc en aquest procés de confluència. De totes maneres, Iglesias ha decidit delegar tot el pes d'aquesta decisió en Ubasart, amb la consigna que "Podem ha de tenir un paper protagonista".

El discurs d'Iglesias ha estat bastant ambigu en aquest aspecte, i ha intentat tirar pilotes fora per no haver de mullar-se. Els resultats d'Ada Colau a Barcelona i de Manuela Carmena a Madrid han posat de manifest que les apostes municipalistes de confluència treuen més vots que no pas Podem, amb les seves sigles, a les comunitats autònomes. Podem s'anota aquest punt i també obre la porta a un procés de confluència més ampli de cares a les generals, tot i que, de moment, sense renunciar a les seves sigles. "Entenc que el paper de Podem a nivell estatal i a nivell català serà un paper protagonista –ha puntualitzat–. La manera en què es concreti dependrà de la direcció política de cada lloc".

stats