DEBAT INTERN
Política 22/09/2014

Pablo Iglesias proposa que Podem no concorri en solitari a les municipals i doni suport a coalicions àmplies

Pel que fa a les autonòmiques, l'eurodiputat proposa que en cada comunitat el partit pugui decidir si concorre amb marca pròpia o a través d'"agrupacions diverses"

Europa Press
1 min

MadridEl líder de Podem, Pablo Iglesias, ha proposat aquest dilluns que la seva formació política no concorri a les properes eleccions municipals de 2015 encara que sí que donarà suport i s'implicarà en altres iniciatives municipalistes es diguin "Guanyem o d'una altra manera".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així es recull en l'esborrany de principis polítics recollit per Europa Press i que ha elaborat Iglesias al costat dels membres de l'equip tècnic que s'encarrega d'organitzar l'Assemblea ciutadana de Podem, Íñigo Errejón, Juan Carlos Monedero, Carolina Bescansa i Luis Alegre. Segons asseguren en el document, les eleccions municipals "arriben aviat" per a Podem i, per això, prefereixen no presentar-se sense oferir als ciutadans "plenes garanties a la seva confiança i vot".

Per a les eleccions autonòmiques proposen que "a petició d'almenys el 10 per cent dels inscrits en Podem" en cada comunitat autònoma "es pugui decidir per vot obert si concorre amb marca pròpia" o, per contra, "emmarcats en agrupacions diverses ".

stats