DEBAT INTERN
Política 23/09/2014

Pablo Iglesias admet que Podem tindria "dificultats" per "controlar" candidatures municipals

L'eurodiputat rebutja formar part de "fronts d'esquerres" i aposta pel "protagonisme popular i ciutadà" de cara als comicis locals

Europa Press
2 min

Brussel·lesEl líder de Podem, Pablo Iglesias, ha admès aquest dimarts que la seva formació política tindria "dificultats organitzatives" per a "controlar" les candidatures a les eleccions municipals. Però l'eurodiputat ha justificat la seva proposta de no presentar-se amb les seves sigles a aquests comicis al·legant que la seva prioritat són les eleccions generals i que aposta pel "protagonisme popular i ciutadà" a les municipals.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"El fet que encara no tinguem una organització formal perquè no hem dut a terme la nostra gran assemblea fa que sigui cert que tindríem dificultats organitzatives, o així ho entenc jo, per controlar candidatures en més de 8.000 municipis i seríem uns imprudents i uns arrogants si no ho tinguéssim en compte ", ha dit Iglesias en declaracions a la premsa.

No obstant això, el líder de Podem ha negat que el motiu per no presentar-se a les municipals sigui la por que les seves llistes s'omplin de corruptes. "Qui ha de tenir por de tenir les llistes plenes de corruptes és el PP, entre altres coses perquè té les llistes plenes de corruptes i té les institucions en què està plenes de corruptes. En el nostre cas hi ha hagut, hi ha i va a haver tolerància zero a aquest respecte ", ha tancat. "Els signants d'aquest document –ha sostingut Pablo Iglesias– entenem que Podem pot ser un instrument polític que ens serveixi per guanyar les eleccions generals i que el canvi polític comença aquí".

Segons la seva opinió, Podem comptaria amb un "enorme suport popular" de cara a les municipals, però no té "cap patriotisme de sigles ni cap patriotisme de partit i vol atendre a la "complexitat" dels ajuntaments. "Pensem que podem ser útils compartint fórmules de protagonisme ciutadà a nivell municipal, que podran tenir molts noms i de vegades seran possibles i altres vegades no", ha dit.

En tot cas, Pablo Iglesias ha deixat clar que no està defensant un "front d'esquerres" per a les municipals. "La solució a aquest país no passa per un front d'esquerres ni per acords entre partits, sinó pel protagonisme popular i ciutadà", ha afirmat. Per això, la condició de Podem serà "que les llistes hauran de ser obertes i sotmeses a la participació popular". "Qui estigui en una llista hi serà no perquè li hagi posat cap partit sinó perquè els ciutadans han decidit que sigui així", ha subratllat.

"Si hi ha llistes que es configuren a través de la participació popular, si el mètode de Podem s'imposa independentment que es digui Podem o d'una altra manera, el que nosaltres hem proposat haurà tingut èxit. Nosaltres no vam fer Podem perquè hi hagi un nou partit polític a Espanya sinó perquè el canvi polític sigui possible", ha insistit l'eurodiputat.

stats