POLÍTICA
Política 22/12/2010

El Pacte de Toledo plasma al seu informe el desacord majoritari sobre l'edat de jubilació

Tots els grups menys el PSOE coincideixen en no congelar les pensions contributives el 2011

Efe
1 min
Pacte de Toledo

MadridLa Comissió del Pacte de Toledo ha conclòs el seu informe de recomanacions sobre la reforma de les pensions amb el desacord majoritari en què l'edat de jubilació s'elevi als 67 anys, després que el PP hagi anunciat que no descarta presentar un vot particular a aquesta recomanació.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El document, que conté prop de 20 recomanacions, es votarà en la Comissió de Seguiment del Pacte de Toledo el 29 de desembre, en què no comptarà amb el suport de tots els partits polítics, ja que IU, ERC i BNG votaran en contra de tot el document, a més de presentar diversos vots particulars contra l'ampliació de l'edat de jubilació o del període de càlcul de les pensions més enllà dels quinze anys.

També, el diputat del PP Tomás Burgos ha anunciat que malgrat que el seu partit votarà, en conjunt, a favor del dictamen de recomanacions, no descarta presentar un vot particular perquè no es concreta que l'edat legal de jubilació ha de ser als 65 anys.

"L'edat de jubilació no és qualsevol recomanació. L'edat mou tot el sistema de pensions i el conjunt de les recomanacions, i és un assumpte essencial", ha puntualitzat.

El que sí que deixa plasmat el text és el desacord de tots els grups, a excepció del PSOE, de rebutjar el decret del Govern de congelar les pensions contributives el 2011 i que, per a la majoria dels partits polítics, suposa incomplir el Pacte de Toledo.

El text de recomanacions també demana ampliar la base reguladora de la pensió de viduïtat als majors de 65 anys per als quals l'ingrés principal que tinguin, que no l'únic, sigui aquesta prestació, encara que l'informe no afegeix cap percentatge d'augment, alhora que reordena la pensió d'orfandat i l'amplia fins als 25 anys.

stats