Política 07/07/2011

Pajín, sobre les seves vacances al Llatzeret de Maó: "Vaig pagar la mateixa tarifa que tots"

La ministra de Sanitat diu que és una ciutadana "normal i lliure" que va fer les coses "amb normalitat, sense cap mena de privilegi" i presumeix de ser la primera que obre l'illa als ciutadans "perquè la puguin gaudir"

Jordi Nicolás Soler
2 min
Leire Pajín. Foto: EFE

BarcelonaLa ministra de Sanitat, Política Social i Igualtat, Leire Pajín, no es penedeix del seu cap de setmana al Llatzeret de Maó. En una entrevista a RAC1, Pajín s'ha mostrat segura, ja que és "conseqüent" amb el que fa. "Vaig pagar la mateixa tarifa que tots els que hi van. No sóc la primera ni la darrera ministra qui hi va", ha dit, i ha afegit que és una ciutadana "normal i lliure" i que va fer les coses "amb normalitat, sense cap mena de privilegi". Tot assegurant que feia "el correcte", Pajín ha assenyalat que el Llatzaret "és un centre de referència científica i de debat durant l'any i una residència d'estiu". Pajín ha presumit de ser "la primera ministra que obre el Llatzeret als ciutadans perquè el puguin gaudir". Pel que fa a les crítiques que des de les illes recorden que el lloc encara no és accessible al públic general, Pajín ha dit que ella va signar el conveni i que té "la voluntat política" per fer-ho possible". "No entenc on és la notícia", ha sentenciat la ministra.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Etiquetatge en català

"La decisió depèn de la Unió Europea, però a Espanya no hi ha cap problema pel que fa a l'etiquetatge. Pajín ha assegurat que la normativa de la UE no modifica l'actual règim linguistic, sinó que "se seguirà fent com fins ara". "La normativa queda com estava, només millora la qualitat i els elements de l'etiquetatge".

Retallades a Salut

Tot i "respectar" les retallades que està duent a terme el conseller Boi Ruiz, Pajín s'ha mostrat partidària "del coestalviament i no del copagamaent", perquè vol "una sanitat pública universal i de qualitat". "Els espanyols ja paguem la sanitat a través dels impostos", ha dit. Pel que fa als 150 milions d'euros que el conseller de Salut reclama per fer front a les despeses que generen les persones d'altres Comunitats Autònomes que vénen a Catalunya a operar-se, la ministra ha dit que aquestes compensacions s'han de fer entre CCAA veïnes". En aquest sentit, ha assenyalat que cal "debatre on van a parar els diners que reben les CCAA per a la sanitat, ja que molts ciutadans sembla que no ho saben". Pajín ha dit que el ministeri de Sanitat "és necessari" malgrat que les competències en aquesta matèria estiguin traspassades als governs autonòmics. "Si el ministeri no existís, tindríem problemes de cohesió al territori", ha assegurat.

Mig any de la llei antitabac

Ja fa sis mesos que es va prohibir totalment el tabac a tots els llocs públics tancats. En aquest sentit, la ministra ha fet una valoració "tremendament positiva" de la reforma de la llei i ha dit que "segons totes les estadístiques, no ha tingut cap efecte negatiu en l'hostaleria, al contrari". Malgrat tot, Pajín no té previst augmentar el preu del tabac ni apujar els impostos d'aquest producte: "Hem d'entendre que hi ha altres mesures, fa poc ja es van apujar els impostos sobre el tabac, però entenc que es plantegin aquestes mesures", ha dit.

stats