CAS PALAU
Política 30/07/2012

L'Orfeó Català nega que hagi exonerat de responsabilitats CDC

L'entitat puntualitza que la Fundació només va manifestar que "no consten a data d'avui indicis de quanties exigibles" a Convergència

Ara
1 min
El Palau de la Música, segons diverses investigacions judicials, va servir a CDC per finançar-se, presumptament, de manera il·legal mentre el presidia Fèlix Millet.

BarcelonaLa junta de l'Orfeó Català ha desmentit en un comunicat de premsa aquest dilluns a la tarda "les informacions aparegudes els darrers dies segons les quals s'exonerava de responsabilitats CDC" en el cas Palau. El secretari general de Convergència, Oriol Pujol, va afirmar divendres que la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música havia enviat una carta als jutges per manifestar que no havia d'exigir res al partit, però la junta d'una de les parts de la Fundació, l'Orfeó Català, s'ha reunit de forma extraordinària per desmentir aquesta informació. Així, ha subratllat que en la carta al jutge tan sols s'hi afirma que "no consten a data d'avui indicis de quanties exigibles a CDC", però que tanmateix el Palau "es reserva el dret a emprendre accions en el cas que es derivin responsabilitats expresses de les diligències ordenades".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Fonts de l'Orfeó Català concreten que el matís rau en el fet que demanen la fiança de 3,3 milions directament a Fèlix Millet o Jordi Montull en lloc de demanar-la a CDC, però que "en el moment que hi hagi indicis de quanties exigibles a CDC, es demanaran a qui sigui".

Després d'aquest comunicat de l'Orfeó, CDC ha puntualitzat que Oriol Pujol "en cap moment va dir que l'entitat hagués exonerat el partit, sinó que no li reclama res". Aquestes fonts de CDC, per tant, entenen que el partit i l'Orfeó diuen "el mateix".

stats