Política 16/11/2011

Palma tornarà a ser Palma de Mallorca

El nou govern municipal del PP assegura que l'anterior canvi de nom es va fer de forma "irregular"

Efe
1 min

La capital balear tornarà a dir-se Palma de Mallorca per "recomanacions dels tècnics" i per "tradició", segons ha aprovat avui la junta de govern de l'Ajuntament.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El portaveu de l'equip de govern municipal, Julio Martínez (PP), ha explicat en roda de premsa que la junta ha aprovat aquest matí recuperar el nom de Palma de Mallorca per a la ciutat perquè la modificació del nom a només Palma es va produir de forma irregular. A més, Martínez ha afegit en declaracions a Catalunya Ràdio que el canvi serà bo per raon "turístiques" perquè facilita "situar la ciutat al mapa".

El nom Palma de Mallorca, en castellà, ve associat a la instauració de la divisió provincial d'Espanya, durant el segle XIX, però des del 1998 s'havia dit oficialment Palma després que el Parlament balear així ho decidís.

Ha assenyalat que el Parlament va aprovar el canvi sense un tràmit d'audiència previ amb l'Ajuntament de Palma, per la qual cosa es va realitzar de forma irregular. "El govern de (l'exalcaldessa socialista) Aina Calvo hauria d'haver dut això al Tribunal Constitucional", ha afegit Martínez.

Palma no és la primera ciutat balear a què el PP intenta canviar el nom. Fa unes setmanes l'Ajuntament de la ciutat menorquina de Maó va anunciar la seva intenció de castellanitzar el topònim.

L'Ajuntament haurà ara d'aprovar en ple aquesta proposta de canvi de nom i presentar un projecte al Parlament, que haurà de donar el seu vistiplau.

El portaveu popular ha justificat aquest futur canvi amb uns informes tècnics que recomanen que el nom de Palma de Mallorca identifica millor la ciutat, fins i tot en l'àmbit nacional, i com una forma de mantenir la tradició.

stats