PLE DEL PARLAMENT
Política 13/06/2012

Mas: "Espanya, tal com està, no se'n sortirà si no ajuda Catalunya"

El president de la Generalitat admet que cada vegada hi ha més ciutadans a favor de l'estat propi però crida ERC a sumar esforços a l'entorn del nou model perquè, segons ell, la fita de la independència "crea més divisió que el pacte fiscal"

O. March / M. Toro
1 min

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha insistit en la sessió de control al Parlament que "Espanya, tal com està, no se'n sortirà si no ajuda Catalunya". Ho ha dit en resposta a la líder del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, que li ha retret que "cada vegada que parla d''estat propi' i d''independència' perjudica els interessos de Catalunya". Una pregunta molt similar a la que li va fer Josep Piqué, president del Cercle d'Economia, a Mas a les jornades d'aquesta entitat i que va tenir una resposta similar per part del cap de l'executiu català.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Mas ha assegurat que la demanda del pacte fiscal és "urgentíssima", independentment del rescat financer espanyol que va aprovar dissabte passat l'Eurogrup. "És perfectament viable i compatible demanar el nou model en aquest context", ha insistit Mas en resposta al president del grup parlamentari d'ERC, Joan Puigcercós. Puigcercós li ha reclamat que, en cas que fracassi la negociació del pacte fiscal, el que cal fer és tirar pel dret i proclamar la independència. "Segur que a Europa l'entendrien", li ha assegurat Puigcercós. El president, però, ha preferit validar només la demanda de pacte fiscal perquè "genera gairebé unanimitat" i ha deixat en segon terme l'estat propi perquè, almenys de moment, "crea divisió".

El cap de l'oposició, Joaquim Nadal, ha reclamat a Mas que restableixi l'impost de successions per tal de dedicar-lo a polítiques socials. El president li ha respost: "Quan entendran que hi no hi ha diners?".

stats