Política 14/03/2017

El Parlament demana que Mas comparegui el proper 29 de març per donar explicacions sobre el cas Palau

Ciutadans anuncia que el president de la Comissió d'Afers Institucionals, Jean Castel (C's), s'ha posat en contacte amb l'expresident de la Generalitat. JxSí mostra la seva indignació perquè el portaveu de C's, Fernando De Páramo, és qui ha fet l'anunci

Mireia Esteve / Núria Orriols
2 min
Artur Mas en la compareixença al Palau de la Generalitat / PERE TORDERA

BarcelonaEl president de la Comissió d'Afers Institucionals del Parlament, Jean Castel (C's), ha demanat a l'expresident de la Generalitat, Artur Mas, que comparegui el proper 29 de març al Parlament per donar explicacions sobre el cas Palau. Ara només falta que Mas confirmi la seva assistència. Ho ha anunciat el portaveu de C's, Fernando de Páramo, en roda de premsa.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tanmateix, Junts pel Sí ha contestat indignat a l'anunci perquè ha assegurat que cap dels grups parlamentaris en sabia res. El portaveu adjunt de la coalició, Roger Torrent, ha criticat que hagi estat De Páramo qui ha anunciat la proposta de compareixença, quan no és el president de la Comissió d'Afers Institucionals. "Han utilitzat el Parlament", ha dit Torrent.

El diputat de Junts pel Sí ha acusat Ciutadans de voler ajornar la compareixença de Mas, que, segons Torrent, havia de ser demà dimecres. Ha explicat que l'expresident s'havia arreglat l'agenda per fer-ho "al més aviat possible" i que estava a punt per fer-ho aquesta setmana.

Des del Govern, no s'han mostrat sorpresos per la decisió de citar Mas d'aquí a dues setmanes -tot i que inicialment es contemplava que comparegués aquesta mateixa setmana- i la portaveu de l'executiu i vicepresidenta del PDECat, Neus Munté, ha destacat "la voluntat de Mas de comparèixer tan aviat com sigui possible per donar totes les explicacions sobre el cas, com ha fet sempre".

La resposta de Mas

L'entorn de Mas ha confirmat la voluntat de president de donar explicacions al Parlament però ha censurat la forma com s'ha anunciat la seva compareixença, a través del portaveu de Ciutadans, De Páramo. Segons fonts properes a l'expresident, la setmana passada se li va comunicar la voluntat de fixar la seva compareixença per demà dimecres i s'havia mogut l'agenda per assistir-hi. "Estan utilitzant amb el calendari", asseveren les mateixes fonts.

Tanmateix, i malgrat les crítiques, Mas compareixerà.

L'oposició en bloc va demanar la compareixença de l'expresident la setmana passada arran de les confessions de Fèlix Millet i Jordi Montull en el judici del cas Palau. Van assegurar que Convergència ha cobrat comissions irregulars d'empreses a través del Palau de la Música a canvi d'obra pública. Tots els grups menys Junts pel Sí van impulsar la petició d'explicacions, però la coalició independentista s'ha compromès a votar a favor de de la compareixença a la Comissió d'Afers Institucionals.

Ciutadans: "Deixi de fer de Nelson Mandela de la política catalana"

Ciutadans ha demanat que Mas aclareixi si té vinculacions amb les presumptes comissions d'empreses a CDC a canvi d'obra pública. El portaveu de C's, Fernando de Páramo, ha assegurat que la compareixença no serà "com una entrevista a TV3", sinó que haurà d'explicar-se sobre el 3 o el 4% que Fèlix Millet i Jordi Montull van assegurar que s'enduia Convergència a través del Palau de la Música en seu judicial.

"Deixi de fer de Nelson Mandela de la política catalana", ha implorat De Páramo dirigint-se a Mas i asseverant que malgrat ahir i avui Mas està "còmode" parlant del 9-N, no ho estarà el proper 29 de març, quan hagi de parlar del cas Palau.

stats