POLÍTICA
Política 07/11/2013

El Parlament "lamenta" el tancament de RTVV i adverteix de les "conseqüències" laborals i lingüístiques

El PP i C's es despengen de la resta de partits del Parlament, que han deplorat el tancament decretat pel govern valencià d'Alberto Fabra

Acn
2 min

BarcelonaEl Parlament de Catalunya ha aprovat una moció sobre mitjans públics audiovisuals en què es "lamenta" el tancament de RTVV decretat pel govern de la Generalitat Valenciana. Aquest punt ha rebut el suport de tots els partits, a excepció de C's, que s'ha abstingut, i el PP, que hi ha votat en contra. El text també "denuncia les conseqüències" laborals i lingüístiques que provoca al País Valencià el tancament de RTVV.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ampli suport del Parlament de Catalunya al text de suport a la continuïtat de Radio Televisió Valenciana (RTVV). Després que el Consell de la Generalitat Valenciana hagi anunciat la fi dels canals audiovisuals i les emissores de ràdio públiques del País Valencià, els diputats de CiU, ERC, PSC, ICV-EUiA i la CUP han mostrat la seva solidaritat amb els treballadors i el seu suport al manteniment de les emissions en diverses intervencions.

A més, aquests mateixos partits han sigut els que han fet que s'hagi aprovat part d'una moció en referència a la televisió i ràdio públiques valencianes. Aquest text "lamenta la decisió del govern de la Generalitat Valenciana de tancar la radiotelevisió pública valenciana (RTVV)", alhora que "denuncia les conseqüències que pot comportar aquest tancament per a la presència del català en l'oferta comunicativa al País Valencià, així com el greu cost laboral de deixar al carrer els treballadors i treballadores d'aquests mitjans de comunicació públics". Per últim, s'ha volgut "instar el govern de la Generalitat de Catalunya a buscar noves fórmules per garantir que els mitjans de la CCMA es puguin veure i escoltar al País Valencià".

CiU, PP i PSC i la publicitat de TV3

Aquesta declaració, que ha sigut llegida pel vicepresident segon del Parlament, Lluís Corominas, a instàncies d'ICV-EUiA, estava inclosa en el marc d'una moció més àmplia presentada per ERC sobre el "futur dels mitjans audiovisuals". El text reflectia la petició d'ERC d'acabar amb la voluntat del Govern i la CCMA d'externalitzar la gestió publicitària de TV3. Els republicans asseguren que no veuen la necessitat de donar aquest pas i afirmen que "no s'entén" la proposta. Per això, ERC demanava "aturar de manera immediata el procés endegat per a l'externalització de la comercialització de la publicitat de Televisió de Catalunya a través del plec de clàusules administratives aprovat pel consell de govern de la CCMA". Els vots dels republicans, ICV-EUiA, C's i la CUP, però, no han sigut suficients per tirar endavant aquest punt de la moció. Els diputats de CiU, PSC i PP han imposat, així, la seva majoria per evitar que s'aprovés.

stats