Política 27/06/2017

La mesa del Parlament reclama al TSJC que no utilitzi l'etiqueta #casForcadell

Retreu al president de l'alt tribunal que es filtri la informació de la causa als mitjans de comunicació abans que en tinguin coneixement els querellats. La carta també s'ha enviat al Consell General del Poder Judicial i al Síndic de Greuges

Núria Orriols
2 min
Lluís Corominas, Carme Forcadell i Ramona Barrufet, ahir davant del TSJC.

BarcelonaQueixa formal de la mesa del Parlament al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). Aquest dimarts, amb els vots dels membres de Junts pel Sí i Catalunya Sí que es Pot, s'ha aprovat una resolució en què es demana a la presidència del TSJC que no s'utilitzi l'etiqueta #casForcadell en les comunicacions a les xarxes socials de la causa que afecta la presidenta de la cambra, Carme Forcadell, i els quatre membres de la mesa Lluís Maria Corominas, Anna Simó, Ramona Barrufet i Joan Josep Nuet. La iniciativa s'ha aprovat per 5 vots a favor (Junts pel Sí i Catalunya Sí que es Pot) i 2 en contra (PSC i Ciutadans).

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La carta redactada pels membres de JxSí i CSQP assegura que l'ús de l'etiqueta #casForcadell "focalitza la causa" en la presidenta del Parlament i "vulnera el seu dret a la presumpció d'innocència, a la intimitat i a la seva protecció de dades personals". En aquest sentit, ho considera una "falta de respecte" a la presidència del Parlament i també a la cambra com a institució.

Forcadell, al TSJC: "Jo tinc el deure de protegir la inviolabilitat dels diputats" Per a la mesa, la visibilitat que ha adquirit el cas provoca la "criminalització" de Forcadell i de la mateixa cambra catalana. Fonts de Junts pel Sí i CSQP també retreuen al TSJC que bona part de les informacions relacionades amb aquest cas s'hagin publicat als mitjans de comunicació abans que hagin sigut notificades als lletrats dels querellats.

És per això que, a banda de la missiva al TSJC, la majoria de CSQP i Junts pel Sí també ha acordat presentar una queixa davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i el Consell General del Poder Judicial per la "manca de respecte institucional" en relació amb la cambra i la seva presidenta, Carme Forcadell.

stats