POLÍTICA
Política 30/09/2011

El Parlament adverteix de la ruptura del pacte constitucional setmanes després de la reforma

CiU, ERC i ICV-EUiA s'alien contra la modificació i bloquegen les iniciatives de PPC i PSC

Acn
1 min
Un instant del moment de la votació

BarcelonaEl Parlament de Catalunya s'ha pronunciat aquest divendres al matí sobre la reforma de la Constitució. I ha denunciat, amb el suport de CiU, ERC i ICV-EUiA, que la modificació trenca el pacte constitucional i vulnera l'autonomia financera de Catalunya. A més, la cambra catalana també ha lamentat que els grups majoritaris de les Corts espanyoles hagin decidit no convocar un referèndum perquè els ciutadans puguin dir-hi la seva sobre la reforma de la Constitució. El bloc format per nacionalistes, independentistes i ecosocialistes ha provocat també que les propostes de resolució presentades per PSC i PPC en favor de la modificació hagin sigut rebutjades.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La proposta de resolució que CiU i ERC van redactar conjuntament –tot i que la van presentar per separat– durant el ple extraordinari sobre la reforma de la Constitució ha marcat la part final de la sessió, celebrada aquest divendres. Aquest text i part dels que ha presentat ICV-EUiA, que ha completat el front contrari a la reforma, han sigut les úniques resolucions aprovades pel Parlament.

El text que CiU i ERC han aconseguit aprovar amb el vot en contra de PPC, PSC i C's rebutja una reforma feta mitjançant un procediment d'extrema urgència "sense motius degudament justificats i sense el diàleg ni el debat que una reforma d'aquestes característiques requereix". A més, denuncia que la reforma agreuja alguna de les problemàtiques importants que pateix Catalunya com és el cas del dèficit fiscal o l'infrafinançament municipal. També lamenta que s'hagi fet sense comptar amb l'aprovació dels ciutadans a través de referèndum.

stats