Política 08/03/2017

El Parlament atura l'activitat uns minuts per commemorar el Dia Internacional de les Dones

La presidenta de la cambra, Carme Forcadell, demana "no resignar-se a acceptar les desigualtats"

Mireia Esteve
1 min
Diputats i Govern han commemorat el Dia Internacional de les Dones a les portes del Parlament

BarcelonaA les 12 del migdia en punt el Parlament ha aturat l'activitat per commemorar el Dia Internacional de les Dones. Tots els diputats de la cambra han abandonat la sala de plens per baixar fins a la porta del Parlament, on la presidenta de la cambra, Carme Forcadell, ha llegit una declaració en la qual ha posat en valor la "llarga lluita" per aconseguir la igualtat entre homes i dones.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Una igualtat, però, que avui dia és encara "formal", ha lamentat. "Sobre el paper", homes i dones tenen els mateixos drets i les mateixes oportunitats de vida, però a la pràctica i en realitat, "això no és veritat", ha explicat Forcadell. Com a exemple, la presidenta ha posat la diferència salarial que hi ha entre homes i dones. Les dones cobren "un 26% menys", segons dades del departament de Treball, Benestar i Famílies. I aquesta "és només una de les desigualtats existents", ha subratllat Forcadell.

Per lluitar contra la desigualtat entre homes i dones, la presidenta del Parlament ha explicat que el Parlament va aprovar la llei per a la igualtat de dones i homes -anul·lada parcialment pel TC- i n'ha reivindicat l'aplicació. Forcadell també ha demanat "no resignar-se a acceptar les desigualtats" i per demostrar el compromís de la cambra amb la lluita per la igualtat de drets entre homes i dones, tots els diputats s'han sumat a l'aturada organitzada a nivell internacional.

stats