POLÍTICA
Política 03/04/2012

El Parlament rebutja el rescat dels peatges de Madrid a costa d'allargar les concessions dels catalans i els valencians

El PP hi vota en contra i C's s'absté en la votació de la declaració promoguda per Solidaritat i secundada per CiU, PSC, ICV-EUiA i ERC

Ara
1 min

BarcelonaLa junta de portaveus del Parlament ha aprovat aquest dimarts una declaració en què manifesta el seu rebuig al possible rescat, per part del govern espanyol, de les autopistes de Madrid "a costa d'allargar les concessions de les autopistes de peatge catalanes ". La declaració ha estat promoguda per Solidaritat Catalana per la Independència (SI), amb el suport de CiU, PSC, ICV-EUiA, i ERC. El PP català hi ha votat en contra i Ciutadans (C 's) s'ha abstingut. En el text, el gruix dels partits catalans exigeixen al govern de l'Estat que "respecti els venciments de les concessions de les autopistes sense que afecti els recursos del conjunt dels ciutadans de Catalunya".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Amb la seva declaració, la junta de portaveus del Parlament pretén sortir així al pas de la ministra de Foment, Ana Pastor, que "davant la possible fallida de les concessionàries d'autopistes de Madrid ha manifestat la seva voluntat de rescatar aquestes autopistes i finançar-ne el rescat allargant les concessions de les autopistes a Catalunya i al País Valencià, amb el greuge de cost que això suposa per als catalans, que hauran de continuar pagant peatges durant més anys per rescatar els de Madrid".

En el document del Parlament es denuncia que "mentre Madrid es pot connectar amb tots els punts de la península per via ràpida gratuïta i pràcticament no paguen peatges, un 48% dels ingressos dels peatges de totes les autopistes de l'Estat es concentra a Catalunya i el País Valencià", un greuge que augmentaria "considerablement" en cas de produir-se aquest rescat.

stats