POLÍTICA
Política 21/06/2011

El Parlament se suma a la causa de la fiscalia contra les agressions als diputats

La presidenta de la cambra, Núria de Gispert, afegeix que la institució es reserva l'exercici d'accions penals i civils en funció de com evolucioni la investigació de la fiscalia

Acn
2 min
Els diputats van haver de ser protegits pels Mossos / ACN

BarcelonaEl Parlament se suma a les diligències de la fiscalia contra els violents que van agredir diputats el 15 de juny a les portes del Parc de la Ciutadella. Així ho ha acordat la mesa de la cambra catalana, que s'ha reunit aquest matí. La presidenta del Parlament, Núria de Gispert, ha anunciat, a més, que es reserven l'exercici de les accions penals i civils que puguin correspondre en funció de com evolucionin les investigacions de la fiscalia. De Gispert traslladarà aquest mateix dimarts l'acord a la fiscal superior de Catalunya, Teresa Comte, i s'encarregarà també de fer-ne seguiment. L'associació d'antics diputats de la cambra ha traslladat aquest dimarts el seu suport al Parlament.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per unanimitat, la mesa ha considerat que els fets protagonitzats per una part de manifestants el 15 de juny a les portes del Parlament poden ser delicte, i per això "insta el ministeri Fiscal perquè, en el marc de les diligències obertes arran dels esmentats fets i d'acord amb el principi de col·laboració institucional, exerceixi l'acció penal i civil". "Van pretendre atacar la línia de flotació de la nostra democràcia i de la nostra llibertat, i això no pot quedar impune", ha al·legat la presidenta de la cambra. De Gispert, que ha llegit l'acord de la mesa, ha explicat que el Parlament ofereix al fiscal la col·laboració de la cambra en la investigació dels fets i en la preparació d'accions legals. 


Esperant les demandes dels 'indignats'

D'altra banda, De Gispert ha assegurat que el Parlament tindrà sempre les "portes obertes" per parlar amb qualsevol grup pacífic que vulgui presentar les seves queixes i "sobretot les seves propostes". "Si volen ajuda, aquí estem els que representem legítimament el poble, però necessitem sentir de la seva veu quines són les seves propostes i com nosaltres podem vehicular-les", ha subratllat. D'aquesta manera, la presidenta ha constatat la necessitat que el moviment del 15-M acordi un conjunt de propostes per traslladar-les a la classe política. En aquest punt, ha apostat perquè totes les institucions siguin capaces de saber escoltar i donar resposta a les necessitats que planteja la ciutadania.

stats