PLE DEL PARLAMENT
Política 13/06/2012

El Parlament aprova la reforma de les fundacions amb els vots favorables de CiU i PP

L'oposició retreu al Govern que ara serà més fàcil que es repeteixi el cas Palau a causa de la "desregularització" d'aquestes entitats

Oriol March
1 min

BarcelonaEl Parlament ha aprovat aquest matí el projecte de llei de reforma del tercer llibre del codi civil que regula les fundacions amb els vots a favor de CiU i PP. Els dos partits, per mitjà de les diputades Elena Ribera i María José García Cuevas, han defensat que la reforma va encaminada a "disminuir les traves administratives" que afecten a les fundacions. La resta de partits hi ha votat en contra.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'oposició ha vist en aquesta llei l'augment de possibilitats que es repeteixin casos com el del Palau de la Música. "Això és com si relaxes el codi de circulació i, a més, poses menys policia a les carreteres", ha resumit Pere Aragonès, diputat d'ERC. Salvador Milà, d'ICV, ha insistit que el seu partit no és partidari d'augmentar les normes sobre les fundacions, sinó de reforçar-ne "la seguretat jurídica".

Des de Solidaritat, Alfons López Tena ha advertit que la reforma de la llei tindrà poca durada en el temps i que caldrà canviar-la aviat. "Incrementa la possibilitat de fer servir les fundacions com a pantalla per a altres activitats", ha alertat el diputat de Solidaritat Catalana.

stats