DEBAT D'INVESTIDURA
Política 21/12/2010

Mas haurà d'esperar

El candidat de CiU a la Presidència de la Generalitat, Artur Mas, no ha aconseguit convèncer cap altre partit perquè en voti la investidura a la primera per poder ser elegit amb majoria absoluta. Ha rebut 62 vots a favor (CiU) i 73 en contra (la resta). En la segona votació, dijous, haurà de seduir de nou els partits per aconseguir que almenys PSC o PP s'abstinguin perquè pugui ser escollit amb la majoria simple dels 62 vots de CiU

Marc Colomer
1 min

BarcelonaPer ser escollit president en la primera volta, Mas hauria d'haver rebut els vots almenys de la meitat dels diputats de la cambra més un, és a dir, els 68 de la majoria absoluta. En la primera sessió del debat d'investidura que va arrencar ahir dilluns, Mas no va voler renunciar a l'agenda nacional per acostar-se al PP o al PSC, que ja van rebutjar la transició nacional que proposa el futur president de la Generalitat. I el líder d'ERC, Joan Puigcercós, li ha anunciat avui el seu vot en contra en primera volta, tot i que ha instat Mas a propiciar una espiral de confiança entre ERC i CiU.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ara el debat d'investidura s'ajorna fins dijous. En la segona votació, no caldrà que Mas obtingui majoria absoluta, sinó que podrà ser investit per majoria simple. Així, en tindria prou amb l'abstenció o bé del PSC o bé del PP. CiU haurà d'activar contactes de nou per buscar almenys una d'aquestes dues abstencions. La federació també voldria recollir l'abstenció d'ERC, encara que s'hauria de sumar a la d'algun altre grup, perquè els republicans sols no sumen prou diputats com per garantir l'elecció.

stats