INICIATIVA DE SOLIDARITAT
Política 08/02/2011

CiU permet el debat al Parlament sobre la independència de Catalunya però votarà en contra

La mesa del Parlament admet a tràmit la proposició de llei presentada per Solidaritat gràcies als vots favorables de CiU

Redacció
2 min

BarcelonaCIU ha permès que s'hagi admès a tràmit la proposició de llei per la independència presentada per Solidaritat, però votarà en contra. El portaveu de la federació al Parlament, Jordi Turull, ha considerat que no va en la línia del dret a decidir en el concert i les infraestructures que planteja CiU. "La independència no toca aquesta legislatura", afegeix. Seguint la mateixa línia, el portaveu parlamentari del PSC, Joaquim Nadal, ha anunciat que el seu partit rebutjarà la proposta i ha criticat l'ambigüitat de CiU.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A més, el vicepresident segon de la cambra catalana, Higini Clotas ha titllat "d'il·legalitat absoluta" la proposició de llei. Per la seva banda, El líder de Ciutadans, Albert Rivera, ha afirmat que "recorrerà la proposició als tribunals, perquè va en contra de l'Estat de dret i perquè és una il·legalitat". Rivera a més, ha titllat els membres de CiU de la mesa de "colpistes" i de voler confrontar els catalans amb debats d'aquest tipus. Alhora, la líder del PPC, Alícia Sánchez-Camacho ha afirmat que CiU "vol la independència" i l'acusa de seguir "l'agenda marcada per Joan Laporta". D'altra banda, el líder d'ERC, Joan Puigcercós, ja ha assegurat que els seus diputats votaran a favor de la proposta, a l'igual que SI. Aquests demanaran llibertat de vot per a tots els diputats per votar sobre la declaració de la independència. Uriel Bertran confia que no hi hagi "obstruccionisme", que es pugui fer el debat en ple i ha recordat que hi ha diputats de CiU que afirmen amb assiduïtat que són independentistes.

La mesa del Parlament ha admès a tràmit aquest matí la proposició de llei de declaració de la independència de Catalunya que va presentar Solidaritat Catalana la setmana passada gràcies als vots favorables dels quatre representants de CiU. Això vol dir que el ple del Parlament debatrà finalment sobre aquesta qüestió.

El vicepresident primer de la mesa, Lluís M. Corominas, ha anunciat la decisió i ha explicat que en l'admissió a tràmit no han entrat en el contingut, sinó en la forma de la proposta. Segons Corominas, és el ple del Parlament qui s'ha de posicionar sobre el contingut. La proposició inicia ara el seu curs, i el seu debat a totalitat al ple del Parlament podria fer-se al mes de març o a l'abril, una data propera al 10 d'abril, dia en que es durà a terme la consulta independentista de Barcelona.

De la mesa del Parlament, han votat a favor d'admetre a tràmit la proposició de llei de Solidaritat els representants de CiU: la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, el mateix Coromines, els secretari tercer, Josep Rull, i la secretària quarta, Dolors Batalla. Hi han votat en contra els membres de PSC i PPC, amb el vicepresident segon de la mesa, Higini Clotas, el secretari primer, Jordi Cornet, i la secretària segona, Montserrat Tura.

stats